Loading...

Groene stroom Dieverbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, stabiele bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Dieverbrug vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Dieverbrug en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Dieverbrug

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Dieverbrug vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Simpel groene stroom in Dieverbrug vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: beoordeling DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Daarbij komt, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, aardolie, kolen (vuile energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Sint Agatha vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Dieverbrug

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-dieverbrug

Een energieneutrale woning in Dieverbrug rond december 2022

Met behulp van deze webpagina check je belangrijke info over groene stroom Dieverbrug. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energienota classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Dieverbrug wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie stabiliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “gebruik alleen A++ producten” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiebedrijf. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Atag, Intergas of Remeha) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jouw appartement en kraanwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Dieverbrug kan duur uitvallen. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen €2500 tot €7900. Mede door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Meterik afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers als Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij direct welke groene stroom aanbieders in Dieverbrug beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: het huidige verbintenis ontbinden en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Dieverbrug een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel gezinnen op basis daarvan overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check achterhaal je eenvoudig welke leveranciers duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Dieverbrug vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en deals voor gas en stroom.