Loading...

Groene stroom Meterik Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie check kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Meterik vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Meterik en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Meterik

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Meterik vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je de best matchende groene aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Meterik vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per woongebied in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Noordelijk Lokaal Duurzaam groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, steenkool, aardolie (grijze elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Borne vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Meterik

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Horst aan de Maas.

groene-stroom-meterik

Een energieneutrale woning in Meterik rond oktober 2023

D.m.v. deze webpagina vergelijk je handige details over groene stroom Meterik. Maar, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Meterik wordt steeds populairder. Zo’n huis implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij een energieleverancier. Aan de andere kant, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, Remeha, AWB of Vaillant) uitgefaseerd. De welbekende cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor het opwarmen van je appartement en het tapwater. Het apparaat heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Meterik kan duur uitvallen. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Overigens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt zo tussen de €2300 tot €6200. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Voorschoten afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Met name aanbieders als Engie, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Meterik operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: het huidige pakket annulerenen natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. De volgende energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Meterik fors lager dan de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele energiecontracten ontdek je bijgaand enkele stroom abonnementen. Info: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker zie je à la minute welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Meterik vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.