Loading...

Groene stroom Borne Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, waterkracht, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Dankzij de duurzame energie checker kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Borne vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Borne en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Borne

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Borne vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens check je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidies en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Borne vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per regio in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat je interessant vindt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: besparen bij Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, wind, aarde, zon, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (vuile stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Purmerland vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Borne

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Borne.

groene-stroom-borne

Een energieneutrale woning in Borne rond mei 2024

Met behulp van deze pagina check je uitgebreide details over groene stroom Borne. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Borne is een wens van vele. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie beperken doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en niet een te grote vriezer kopen. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energie-aanbieder. Aan de andere kant, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, Remeha, Intergas of AWB) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en gebruikswater. Het product werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Borne is duur. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Daarbij beperk je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De prijs ligt in de range tussen de €2400 en €6800. Mede door de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Langelille afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke maatschappijen zoals Qurrent, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Eneco faciliteren dit. Op basis van je postcode zie je snel welke groene stroom aanbieders in Borne voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: het huidige contract ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Borne sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren op basis daarvan kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten vergelijk je hierna enkele stroomcontracten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vergelijk je ogenblikkelijk welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Borne vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektriciteit.