Loading...

Groene stroom Langelille Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Middels onze groene stroom checker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Langelille vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Langelille of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Langelille

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Langelille vergelijken (april 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens vind je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger dan normale stroom? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. À la minute groene stroom in Langelille vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Cogas welkomstkorting april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, steenkool, aardolie (grijze energie). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Amsterdam-Duivendrecht vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Langelille

De zon is een bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-langelille

Een energieneutrale woning in Langelille rond april 2024

Op basis van deze webpagina detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Langelille. Maar, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Langelille wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het gebruik van elektra verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. Dan kun je denken aan “de verwarming omlaag doen” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het energiemaatschappij. Intussen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele hr-ketel (Atag, Vaillant, Intergas, Remeha of Nefit) verboden. De klassieke hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor het verwarmen van je woning en douchewater. Het apparaat werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Langelille is kostbaar. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Verder reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energiekosten. De kostprijs varieert tussen de €3300 tot €6900. Mede door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Suawoude afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name bedrijven zoals Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Langelille actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: je lopende abonnement opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Langelille fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen die hierom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen vind je hieronder enkele abonnementen. Commentaar: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker ontdek je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Langelille vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektra en gas.