Loading...

Groene stroom Suawoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Suawoude vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Suawoude of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Suawoude

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Suawoude vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je de relevante groene aanbieders. Is groene stroom kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Suawoude vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Dat kan zijn het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: korting bij Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, wind, bio, bodem, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, petroleum, kolen (vuile energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Hoogland vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Suawoude

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Tytsjerksteradiel.

groene-stroom-suawoude

Een energieneutrale woning in Suawoude rond juni 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je praktische info over groene stroom Suawoude. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Suawoude wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “meer truien en dekens gebruiken” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energiebedrijf. Niettemin, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende hr-ketel (Vaillant, Atag, Nefit, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van je woning en water om te gebruiken. Deze setup heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Suawoude kan veel geld kosten. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast verklein je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op stroomkosten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €2600 – €7900. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in De Klomp afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder organisaties als Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Eneco bieden deze service. Op basis van je postcode achterhaal je nu welke groene stroom aanbieders in Suawoude aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: je lopende contract annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. De nieuwe energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Suawoude een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die daardoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten vind je onderstaand enkele stroomcontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker bekijk je zonder problemen welke pakketten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Suawoude vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektra en gas.