Loading...

Groene stroom De Klomp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie groeit snel. Door de duurzame energie checker kan je direct alle groene energieleveranciers in De Klomp vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in De Klomp en check de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in De Klomp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in De Klomp vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder detecteer je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene energie prijziger dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in De Klomp vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woongebied in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Opties zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: ervaringen Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als water, zon, bodem, aarde, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze elektriciteit). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Sauwerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een leverancier met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie De Klomp

Zonnestroom is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonne energie, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals rioolslib. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Ede.

groene-stroom-de-klomp

Een energieneutrale woning in De Klomp rond juli 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige uitleg over groene stroom De Klomp. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Klomp is een wens van vele. Zo’n huis verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het energieverbruik stabiliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “neem een waterbespaarder” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het aanbieder. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Remeha, AWB, Atag of Intergas) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en water om te gebruiken. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in De Klomp is kostbaar. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Trouwens, ook beperk je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen de €4200 – €7400. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Maartensdijk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist maatschappijen zoals Eneco, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij nu welke groene stroom aanbieders in De Klomp beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: jouw lopende levering ontbinden en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie De Klomp aantrekkelijker dan de beginperiode. Er zijn veel mensen die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten ontdek je onderstaand toonaangevende stroompakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check achterhaal je probleemloos welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen De Klomp vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektra.