Loading...

Groene stroom Sauwerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van schone, toekomstbestendige bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, wind, waterkracht. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze elektra dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door onze groene stroom checker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Sauwerd vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Sauwerd en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Sauwerd

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sauwerd vergelijken (december 2023)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder check je alle groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan normale stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Sauwerd vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: prijzen vergelijken van Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als wind, water, zon, bodem, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, steenkool, aardgas (grijze energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Haarlem vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Sauwerd

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonne energie, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Winsum.

groene-stroom-sauwerd

Een energieneutrale woning in Sauwerd rond december 2023

Via deze website detecteer je belangrijke uitleg over groene stroom Sauwerd. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sauwerd wint aan interesse. Een woning als dat verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De energieconsumptie laag houden bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Onder andere de verwarming omlaag doen” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energieleverancier. Evengoed, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Vaillant, Intergas of Atag) verboden. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw woning en kraanwater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Sauwerd is kostbaar. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Daarbij verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energienota. De kostprijs schommelt tussen €3100 t/m €6200. Mede door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Bergen op Zoom afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven als Engie, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken spot je meteen welke groene stroom aanbieders in Sauwerd beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: jullie huidige abonnement ontbinden en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Sauwerd fors lager dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die daarom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen vind je hierna veel gekozen stroompakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check bekijk je simpelweg welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Sauwerd vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.