Loading...

Groene stroom Bergen op Zoom Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van reine, stabiele bronnen als bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. D.m.v. de duurzame energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Bergen op Zoom vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Bergen op Zoom en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Bergen op Zoom

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Bergen op Zoom vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vind je alle groene energie-aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Bergen op Zoom vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: welkomstpremie Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als aarde, bio, zon, water, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardgas, steenkool (grijze energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Oudenhoorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Bergen op Zoom

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Bergen op Zoom.

groene-stroom-bergen-op-zoom

Een energieneutrale woning in Bergen op Zoom rond december 2022

Middels deze pagina detecteer je handige info over groene stroom Bergen op Zoom. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bergen op Zoom zien we steeds meer. Een woning als dat kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en kies voor een hotfill-wasmachine. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Intussen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, AWB, Nefit, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Bergen op Zoom is kostbaar. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Bovendien verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energienota. De investering ligt in de range tussen de €4000 tot +/- €6700. Dankzij de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Kloosterzande afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name bedrijven zoals Van de Bron, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Engie, Greenchoice focussen hierop. Op basis van je postcode check jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Bergen op Zoom operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: jouw lopende levering stopzetten en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Bergen op Zoom fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel klanten die hierom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je hierna vaak bestelde contracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker detecteer je vandaag nog welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Bergen op Zoom vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.