Loading...

Groene stroom Kloosterzande Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals aardwarmte, biomassa, waterkracht, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene energie check kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Kloosterzande vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Kloosterzande en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kloosterzande

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kloosterzande vergelijken (december 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder vind je de meest populaire groene aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in Kloosterzande vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Greenchoice korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, waterkracht, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Bovendien, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, kolen, petroleum (grijze energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Gelderland vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Kloosterzande

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hulst.

groene-stroom-kloosterzande

Een energieneutrale woning in Kloosterzande rond december 2022

Aan de hand van deze pagina bekijk je handige details over groene stroom Kloosterzande. Echter, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kloosterzande zien we steeds meer. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “het huis verwarmen met kookwarmte” en geen open haard gebruiken. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw maatschappij. Aan de andere kant, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Atag, Intergas, Nefit, Vaillant of Remeha) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je huis en water om te gebruiken. Het systeem kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Kloosterzande is prijzig. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Tevens reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De totaalprijs schommelt tussen €3000 tot +/- €6000. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Sondel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist organisaties als Pure Energie, Eneco, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Kloosterzande actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: jullie actuele verbintenis beëindigen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Je toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Kloosterzande een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen die daardoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen bekijk je hieronder enkele stroom abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker detecteer je probleemloos welke leveranciers “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Kloosterzande vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.