Loading...

Groene stroom Gelderland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Gelderland vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Gelderland of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Gelderland

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Gelderland vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Gelderland vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: gas van HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Nieuwstadt vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Gelderland

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Gelderland.

groene-stroom-gelderland

Een energieneutrale woning in Gelderland rond december 2023

Via deze website detecteer je handige info over groene stroom Gelderland. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gelderland wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij je aanbieder. Niettemin, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” cv-ketel (van Remeha, Vaillant, AWB, Nefit of Atag) uitgefaseerd. De welbekende hr-ketel mag je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je huis en douchewater. De installatie kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Gelderland kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Daarnaast verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energierekening. De totaalprijs schommelt tussen €2900 t/m €6900. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Herwen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven zoals Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice focussen hierop. Door te adres te gebruiken ontdek jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Gelderland operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je lopende verbintenis annulerenen nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Gelderland sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren die daarom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten vind je in het overzicht hieronder toonaangevende energiepakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check vergelijk je à la minute welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Gelderland vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektra.