Loading...

Groene stroom Nieuwstadt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieuvriendelijke, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door onze groene energie check kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Nieuwstadt vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Nieuwstadt en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Nieuwstadt

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwstadt vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Nieuwstadt vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per postcode in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Dat kan zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Vattenfall prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, aarde, water, wind, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, aardgas, kolen (vuile elektriciteit). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie De Krim vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Nieuwstadt

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Echt-Susteren.

groene-stroom-nieuwstadt

Een energieneutrale woning in Nieuwstadt rond mei 2024

Middels deze pagina detecteer je bruikbare informatie over groene stroom Nieuwstadt. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een beperkte of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwstadt is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van het energie-aanbieder. Niettemin, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Intergas, Nefit, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je appartement en gebruikswater. Deze setup kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nieuwstadt kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Overigens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €3900 – €7100. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Wetsinge afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. Met name partijen als Van de Bron, Engie, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Nieuwstadt operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je lopende contract opzeggen en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Nieuwstadt flink lager dan jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die daardoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van diverse pakketten vind je hierna vaak bestelde abonnementen. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker zie je direct welke aanbieders “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Nieuwstadt vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.