Loading...

Groene stroom De Krim Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, waterkracht, biomassa, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in De Krim vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in De Krim of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in De Krim

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in De Krim vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder vind je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in De Krim vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: ervaringen Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (grijze energie). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Schaijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een maatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie De Krim

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-de-krim

Een energieneutrale woning in De Krim rond mei 2024

Middels deze pagina check je uitgebreide info over groene stroom De Krim. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Krim wil natuurlijk iedereen. Deze woningen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Onder andere zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Daartegenover, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” cv-ketel (van Nefit, Atag, Intergas, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De huidige cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie huis en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in De Krim vergt een hele investering. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €3300 tot €7700. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Maasbree afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Met name organisaties zoals Engie, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken ontdek jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in De Krim voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: het actuele levering beëindigen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie De Krim aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn veel consumenten die daarom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen vergelijk je hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker zie je gemakkelijk welke van deze contracten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen De Krim vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.