Loading...

Groene stroom Schaijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van reine, onuitputtelijke bronnen zoals zon, aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Met behulp van onze groene stroom checker kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Schaijk vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Schaijk of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Schaijk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Schaijk vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder ontdek je alle groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Schaijk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: prijzen vergelijken van Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, steenkool, aardolie (grijze stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Haarsteeg vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Schaijk

Zonnestroom is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Landerd.

groene-stroom-schaijk

Een energieneutrale woning in Schaijk rond juli 2024

Via onze website detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Schaijk. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schaijk wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Bijvoorbeeld “neem een waterbespaarder” en zoveel mogelijk dubbel glas. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie aanbieder. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, AWB, Vaillant, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en water om te gebruiken. Deze setup heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Schaijk kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Bovendien verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energiekosten. De investering ligt tussen de €3800 – €6200. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Berghem afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Qurrent, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen check je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Schaijk operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele levering ontbinden en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Schaijk aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende pakketten vergelijk je hieronder toonaangevende pakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check check je vlug welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Schaijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.