Loading...

Groene stroom Berghem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Berghem vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Berghem of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Berghem

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Berghem vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de beste groene bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Berghem vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per postcode in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstapbonus Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als windenergie, zonne-energie, waterkracht, biomassa, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, aardolie, petroleum (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Oudeschans vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Berghem

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oss.

groene-stroom-berghem

Een energieneutrale woning in Berghem rond december 2022

D.m.v. deze pagina lees je handige informatie over groene stroom Berghem. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energienota classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Berghem is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “het gebruik van lichtdimmers” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Daartegenover, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” hr-ketel (Atag, AWB, Intergas, Remeha of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw woning en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Berghem vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Tevens beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energiekosten. De investering ligt in de range tussen de €4300 en €7100. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Koarnjum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral organisaties als Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken tref je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Berghem actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: jouw lopende levering stopzetten en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Berghem fors lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die om deze reden switchen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energie-abonnementen tref je hieronder enkele contracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker achterhaal je spoedig welke abonnementen echt “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Berghem vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektra.