Loading...

Groene stroom Oudeschans Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van reine, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Op basis van onze groene stroom checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Oudeschans vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Oudeschans of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Oudeschans

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudeschans vergelijken (november 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Middels subsidies vanuit de overheid en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Oudeschans vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per woongebied in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Eneco voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardgas, aardolie (vuile elektriciteit). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Emmeloord vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Oudeschans

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Bellingwedde.

groene-stroom-oudeschans

Een energieneutrale woning in Oudeschans rond november 2022

Middels deze website detecteer je bruikbare details over groene stroom Oudeschans. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oudeschans wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Veel gehoord is “gebruik niet de standby modus” en je vriezer waterpas zetten. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele hr-ketel (Intergas, Vaillant, Nefit, Atag of Remeha) verboden. De welbekende hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Oudeschans is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €4300 tot €7400. Via de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in 2e Valthermond afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers als Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Pure Energie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert check je direct welke groene stroom aanbieders in Oudeschans operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: je bestaande abonnement stopzetten en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Oudeschans fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten die daardoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van diverse pakketten ontdek je bijgaand de meest populaire energiepakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check zie je rap welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Oudeschans vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektra.