Loading...

Groene stroom 2e Valthermond Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via reine, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene energie check kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in 2e Valthermond vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in 2e Valthermond of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in 2e Valthermond

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in 2e Valthermond vergelijken (juli 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in 2e Valthermond vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas van MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, windenergie, biomassa, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, petroleum, aardolie (grijze elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Niezijl vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie 2e Valthermond

Energie van de zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-2e-valthermond

Een energieneutrale woning in 2e Valthermond rond juli 2024

Op deze website vind je uitgebreide info over groene stroom 2e Valthermond. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in 2e Valthermond zien we steeds meer. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. O.a. “een afwasteil gebruiken” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij een leverancier. Daartegenover, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” cv-ketel (van Remeha, Vaillant, AWB, Atag of Nefit) verboden. De huidige hr-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in 2e Valthermond is prijzig. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Daarbij verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op stroomkosten. De kostprijs varieert tussen €3100 tot €6500. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Heukelom afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. In het bijzonder maatschappijen zoals Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Qurrent, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens ontdek je probleemloos welke groene stroom aanbieders in 2e Valthermond actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je bestaande levering opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie 2e Valthermond flink lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer woningeigenaren die om deze reden switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige energie-abonnementen vind je hieronder veel gekozen pakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker detecteer je ogenblikkelijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen 2e Valthermond vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.