Loading...

Groene stroom Heukelom Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte, zon. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door middel van de duurzame energie check kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Heukelom vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Heukelom en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Heukelom

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heukelom vergelijken (november 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna detecteer je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Heukelom vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Enduris contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, zon, bio, aarde, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Wezup vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Heukelom

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Oisterwijk.

groene-stroom-heukelom

Een energieneutrale woning in Heukelom rond november 2022

Op deze website lees je uitgebreide informatie over groene stroom Heukelom. Interessant, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een nihile of geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heukelom wint aan interesse. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Denk aan “neem een waterbespaarder” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een leverancier. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, AWB, Atag of Remeha) verbannen. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verandert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van je huis en douchewater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Heukelom kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Tevens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €3500 tot €7500. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Rijsenhout afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Met name bedrijven als Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Eneco, Pure Energie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert check jij rap welke groene stroom aanbieders in Heukelom actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: jullie bestaande levering stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Heukelom fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren die kiezen voor deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten ontdek je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker detecteer je probleemloos welke leveranciers “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Heukelom vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.