Loading...

Groene stroom Rijsenhout Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met schone, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, biomassa, wind, waterkracht, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Rijsenhout vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Rijsenhout of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Rijsenhout

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rijsenhout vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Rijsenhout vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie vergelijken bij DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, aarde, wind, water, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, aardgas, kolen (grijze elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Gieterveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Rijsenhout

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-rijsenhout

Een energieneutrale woning in Rijsenhout rond mei 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je praktische info over groene stroom Rijsenhout. Echter, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rijsenhout wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De elektra consumptie verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. Denk aan “een efficiënte douchekop kopen” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes koop je stroom in bij een leverancier. Aan de andere kant, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Remeha, Vaillant, Intergas, AWB of Atag) verboden. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en het tapwater. Het product heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Rijsenhout kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Bovendien verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energiekosten. De inkoopprijs schommelt tussen €4400 tot +/- €6400. Dankzij de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Bakhuizen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen zoals Qurrent, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert tref je nu welke groene stroom aanbieders in Rijsenhout aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: je huidige verbintenis opzeggen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Rijsenhout flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren die om deze reden kiezen voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je bijgaand enkele contracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check zie je vandaag nog welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Rijsenhout vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.