Loading...

Groene stroom Gieterveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Gieterveen vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Gieterveen en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Gieterveen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Gieterveen vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je alle groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Gieterveen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: oversluiten Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Veenhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Gieterveen

Zonne-energie is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische stoffen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-gieterveen

Een energieneutrale woning in Gieterveen rond mei 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl check je uitgebreide uitleg over groene stroom Gieterveen. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gieterveen wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie stabiliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. O.a. “gebruik niet de standby modus” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Daartegenover, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Atag, Remeha of Nefit) verboden. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Gieterveen kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Verder minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op kosten van energie. De prijs schommelt tussen €4300 – €6000. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Oosterwijk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers als Greenchoice, Engie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode achterhaal je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Gieterveen beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je huidige verbintenis opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Gieterveen aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten tref je hierna veel gekozen energiecontracten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check vind je onmiddellijk welke leveranciers “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Gieterveen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.