Loading...

Groene stroom Veenhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van schone, onuitputtelijke bronnen zoals zon, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de duurzame energie checker kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Veenhuizen vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Veenhuizen en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Veenhuizen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Veenhuizen vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Veenhuizen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energiebedrijf Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bio, wind, zon, aarde, water vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Koekange vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Veenhuizen

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-veenhuizen

Een energieneutrale woning in Veenhuizen rond december 2022

Op deze website check je uitgebreide details over groene stroom Veenhuizen. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een lage of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Veenhuizen wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. O.a. “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een maatschappij. Intussen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke verwarmingsketel (als Nefit, Atag, Remeha, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van energie uit omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie huis en het tapwater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Veenhuizen kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energierekening. De kostprijs ligt zo tussen de €4300 tot €7800. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Easterein afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Met name aanbieders als Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Pure Energie bieden deze service. Door te adres te gebruiken detecteer je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Veenhuizen voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: het huidige abonnement ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Veenhuizen flink lager dan enkele jaren geleden. Er zijn veel consumenten die daarom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van huidige abonnementen vergelijk je bijgaand enkele energiepakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check vind je eenvoudig welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Veenhuizen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektriciteit en gas.