Loading...

Groene stroom Easterein Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, wind, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Easterein vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Easterein en check de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Easterein

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Easterein vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je alle groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Easterein vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: stroom en gas van Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Spannum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Easterein

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-easterein

Een energieneutrale woning in Easterein rond juli 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl ontdek je praktische toelichting op groene stroom Easterein. Echter, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Easterein zien we steeds meer. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De energieconsumptie stabiliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “gebruik niet de standby modus” en kies voor een hotfill-wasmachine. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je aanbieder. Daartegenover, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele hr-ketel (AWB, Remeha, Vaillant, Nefit of Atag) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en gebruikswater. Het systeem heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Easterein kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Daarbij minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energiekosten. De totaalprijs ligt tussen de €4300 t/m €6200. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Nederhorst den Berg afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke organisaties als Greenchoice, Engie, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Eneco faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Easterein aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: je bestaande verbintenis stopzetten en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Easterein een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen ontdek je hierna enkele abonnementen. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check vind je onmiddellijk welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Easterein vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.