Loading...

Groene stroom Nederhorst den Berg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van milieubewuste, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is veel milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Nederhorst den Berg vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Nederhorst den Berg en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Nederhorst den Berg

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nederhorst den Berg vergelijken (september 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien vergelijk je de best matchende groene leveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Nederhorst den Berg vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Allure Energie vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, aardgas, petroleum (grijze elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Ook interessant: groene energie Bunne vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een leverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Nederhorst den Berg

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Wijdemeren.

groene-stroom-nederhorst-den-berg

Een energieneutrale woning in Nederhorst den Berg rond september 2023

Middels deze webpagina detecteer je alle uitleg over groene stroom Nederhorst den Berg. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nederhorst den Berg wordt steeds populairder. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “het gebruik van lichtdimmers” en een teil gebruiken voor de afwas. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van jouw energiebedrijf. Desondanks, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke hr-ketel (Nefit, Atag, Vaillant, AWB of Intergas) uitgesloten. De “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) neemt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je huis en het tapwater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nederhorst den Berg is kostbaar. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op stroomkosten. De kostprijs ligt tussen de €2900 t/m €7300. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Waskemeer afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Unieke maatschappijen zoals Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Eneco maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Nederhorst den Berg actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige pakket opzeggen en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nederhorst den Berg aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel mensen die neigen naar deze vorm van schone energie. Door middel van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen vergelijk je hieronder de meest populaire contracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker vind je ogenblikkelijk welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Nederhorst den Berg vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektra.