Loading...

Groene stroom Bunne Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Door middel van de duurzame energie checker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Bunne vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Bunne of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Bunne

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bunne vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Bunne vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel wat je interessant vindt. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk tarieven Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bodem, wind, zon, water, bio vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, aardolie, petroleum (vuile elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Rilland vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Bunne

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-bunne

Een energieneutrale woning in Bunne rond december 2022

D.m.v. onze website ontdek je handige details over groene stroom Bunne. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bunne zien we steeds meer. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Maar, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Intergas of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Bunne is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energienota. Het tarief ligt tussen de €2300 t/m €6600. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Lies afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist organisaties als Powerpeers, Engie, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode lees jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Bunne operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: jullie huidige levering beëindigen en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Bunne een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer mensen die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je hieronder toonaangevende abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check zie je onmiddellijk welke van deze contracten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Bunne vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektra.