Loading...

Groene stroom Lies Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Lies vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Lies of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Lies

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Lies vergelijken (april 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder detecteer je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Lies vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Leon Zeewolde actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals zon, wind, aarde, bio, water vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Balinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Lies

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Terschelling.

groene-stroom-lies

Een energieneutrale woning in Lies rond april 2024

D.m.v. deze pagina check je nuttige uitleg over groene stroom Lies. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lies wordt steeds populairder. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw energieleverancier. Intussen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, Atag, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je woning en het tapwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Lies is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Bovendien verklein je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energiekosten. De prijs varieert tussen €3300 en €6700. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Tjuchem afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven als Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Engie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens ontdek jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Lies aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: je huidige verbintenis annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Lies flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel families die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen vind je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker detecteer je probleemloos welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Lies vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor elektriciteit en gas.