Loading...

Groene stroom Tjuchem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Tjuchem vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Tjuchem of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Tjuchem

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Tjuchem vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vind je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Tjuchem vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod dat je wensen dekt. Dat kan zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, wind, bio, water, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, kolen, aardolie (grijze stroom). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Jisp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Tjuchem

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organische stoffen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-tjuchem

Een energieneutrale woning in Tjuchem rond juni 2024

D.m.v. deze website vind je alle toelichting op groene stroom Tjuchem. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tjuchem wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “apparaten uitschakelen” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je aanbieder. Aan de andere kant, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Vaillant, AWB, Nefit, Atag of Intergas) verboden. De klassieke cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw woning en kraanwater. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Tjuchem vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Bovendien verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op kosten van energie. De prijs varieert tussen €2800 – €7300. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Diepenheim afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral organisaties zoals Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Engie, Van de Bron maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken achterhaal jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Tjuchem actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: jullie bestaande contract annulerenen nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Tjuchem aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel families die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse energiecontracten tref je hieronder veel gekozen stroompakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene energie check zie je gemakkelijk welke aanbieders “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Tjuchem vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektriciteit en gas.