Loading...

Groene stroom Diepenheim Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, zon, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2023. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door de duurzame energie check kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Diepenheim vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Diepenheim en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Diepenheim

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Diepenheim vergelijken (mei 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Helemaal niet! Via subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Diepenheim vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: beoordeling Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, aarde, bio, bodem, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, aardgas, steenkool (vuile elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Sijbekarspel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Diepenheim

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hof van Twente.

groene-stroom-diepenheim

Een energieneutrale woning in Diepenheim rond mei 2023

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je nuttige informatie over groene stroom Diepenheim. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Diepenheim zien we steeds meer. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “niet alle radiatoren open zetten” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je leverancier. Aan de andere kant, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende hr-ketel (Nefit, AWB, Remeha, Intergas of Atag) verboden. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp transformeert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je huis en water om te gebruiken. Het apparaat kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Diepenheim vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Daarbij reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De investering schommelt tussen €2300 t/m €7900. Geholpen door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Meppel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen zoals Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode detecteer je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Diepenheim voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je bestaande verbintenis stopzetten en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Diepenheim fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die hierom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende abonnementen tref je hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker zie je snel welke leveranciers “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Diepenheim vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.