Loading...

Groene stroom Meppel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, aardwarmte, wind. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door middel van onze groene stroom checker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Meppel vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Meppel of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Meppel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Meppel vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder ontdek je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Simpel groene stroom in Meppel vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: HVC groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als aarde, bodem, zon, wind, water zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (vuile energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Borculo vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Meppel

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Meppel.

groene-stroom-meppel

Een energieneutrale woning in Meppel rond juni 2024

Met deze pagina vind je uitgebreide toelichting op groene stroom Meppel. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Meppel is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De energieconsumptie beperken bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Denk aan “nemen van ledverlichting” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Aan de andere kant, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Vaillant, AWB, Intergas, Remeha of Nefit) niet meer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en het tapwater. Deze setup heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Meppel kan veel geld kosten. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Trouwens, ook verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energiekosten. De aanschafprijs varieert tussen €2800 t/m €6300. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Volendam afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke partijen zoals Van de Bron, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Engie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen achterhaal je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Meppel actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: het actuele verbintenis annulerenen nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jullie nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Meppel sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die hierom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende pakketten ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vind je nu welke van deze contracten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Meppel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.