Loading...

Groene stroom Borculo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, waterkracht, wind, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene energie check kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Borculo vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Borculo en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Borculo

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Borculo vergelijken (juli 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend check je de relevante groene aanbieders. Is groene stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Borculo vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: besparen bij Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Prinsenbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Borculo

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organisch afval zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Berkelland.

groene-stroom-borculo

Een energieneutrale woning in Borculo rond juli 2024

Met behulp van deze pagina detecteer je belangrijke info over groene stroom Borculo. Interessant, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Borculo is een wens van vele. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Dan kun je denken aan “wassen op 30 graden” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je leverancier. Maar, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, Intergas, Atag of AWB) uitgesloten. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. Deze setup heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Borculo kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Verder beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energienota. De totaalprijs schommelt tussen €3200 t/m €7600. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Landgraaf afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist aanbieders als Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode spot jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Borculo beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: jullie bestaande pakket stopzetten en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Borculo een stuk lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen tref je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker achterhaal je onmiddellijk welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Borculo vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.