Loading...

Groene stroom Landgraaf Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door middel van de groene stroom vergelijker kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Landgraaf vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Landgraaf en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Landgraaf

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Landgraaf vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vergelijk je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Landgraaf vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom variëren per woongebied in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat bij jou past. Ga voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Stedin welkomstkorting december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (vuile elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Amstelhoek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Landgraaf

De zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Landgraaf.

groene-stroom-landgraaf

Een energieneutrale woning in Landgraaf rond december 2023

Met behulp van onze website detecteer je praktische info over groene stroom Landgraaf. Echter, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Landgraaf wint aan interesse. Zo’n woning bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij het maatschappij. Niettemin, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Vaillant, AWB, Remeha of Nefit) uitgefaseerd. De welbekende mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) profiteert van energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je appartement en gebruikswater. Het product heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Landgraaf is kostbaar. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energierekening. Het tarief ligt zo tussen de €3200 – €7200. Geholpen door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Stuifzand afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name leveranciers zoals Qurrent, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode detecteer je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Landgraaf beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je lopende contract stopzetten en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Landgraaf een stuk lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die om deze reden voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten tref je bijgaand enkele energiepakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker zie je ogenblikkelijk welke leveranciers “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Landgraaf vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en stroom.