Loading...

Groene stroom Amstelhoek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van schone, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door onze groene energie check kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Amstelhoek vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Amstelhoek en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Amstelhoek

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Amstelhoek vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend ontdek je de beste groene maatschappijen. Is groene stroom prijziger dan reguliere stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Amstelhoek vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod dat bij jou past. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: elektriciteit van Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bio, aarde, bodem, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Obbicht vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Amstelhoek

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente De Ronde Venen.

groene-stroom-amstelhoek

Een energieneutrale woning in Amstelhoek rond december 2023

Op basis van deze website check je belangrijke info over groene stroom Amstelhoek. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Amstelhoek is een wens van vele. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met energie. Denk aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je energiebedrijf. Niettemin, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Remeha, AWB, Intergas, Vaillant of Nefit) verboden. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je huis en het tapwater. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Amstelhoek is duur. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Overigens verminder jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op stroomkosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4500 tot +/- €7400. Via de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hoogersmilde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Unieke bedrijven zoals Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen tref jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Amstelhoek operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jullie actuele contract opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Amstelhoek fors lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We zien meer en meer gezinnen die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energie-abonnementen bekijk je bijgaand toonaangevende energiepakketten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check achterhaal je rap welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Amstelhoek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.