Loading...

Groene stroom Hoogersmilde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van schone, duurzame bronnen zoals wind, zon, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. D.m.v. onze groene energie check kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Hoogersmilde vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hoogersmilde en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hoogersmilde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoogersmilde vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap ontdek je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Hoogersmilde vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per postcode in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat je wensen dekt. Onder andere het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Engie 3 jaar contract december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, kolen, petroleum (vuile stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Wittem vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Hoogersmilde

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-hoogersmilde

Een energieneutrale woning in Hoogersmilde rond december 2023

Met onze website vergelijk je praktische uitleg over groene stroom Hoogersmilde. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hoogersmilde zien we steeds meer. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra verlagen doe je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Denk aan “gebruik alleen A++ producten” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van het energiebedrijf. Desondanks, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” hr-ketel (Remeha, Intergas, AWB, Vaillant of Atag) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je huis en gebruikswater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hoogersmilde is prijzig. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Overigens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energienota. De kostprijs varieert tussen de €2700 tot €6800. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Sandfirden afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist partijen als Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Engie, Eneco faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Hoogersmilde beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: je lopende verbintenis beëindigen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Hoogersmilde flink lager in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer mensen die hierom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten tref je bijgaand veel gekozen stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker vergelijk je rap welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Hoogersmilde vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektra en gas.