Loading...

Groene stroom Wittem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van reine, stabiele bronnen als waterkracht, wind, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie groeit snel. Middels de duurzame energie check kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Wittem vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Wittem en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Wittem

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wittem vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je alle groene stroom aanbieders. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Wittem vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per woonplaats in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket met de beste voorwaarden. Ga voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, waterkracht, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile energie). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Merselo vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Wittem

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Gulpen-Wittem.

groene-stroom-wittem

Een energieneutrale woning in Wittem rond december 2022

Op onze website detecteer je uitgebreide details over groene stroom Wittem. Interessant, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wittem zien we steeds meer. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De energieconsumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “een afwasteil gebruiken” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Echter, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit of Atag) verboden. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jouw huis en douchewater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wittem is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Tevens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energienota. Het tarief schommelt tussen €2500 tot +/- €6800. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Haaften afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name aanbieders zoals Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Engie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken detecteer je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Wittem actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jullie huidige abonnement ontbinden en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Wittem flink lager dan de introductieprijs. We zien meer en meer families die om deze reden oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiecontracten bekijk je in het overzicht hieronder enkele stroomcontracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vergelijk je spoedig welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Wittem vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.