Loading...

Groene stroom Sandfirden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, waterkracht, biomassa, zon. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door middel van de duurzame energie checker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Sandfirden vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Sandfirden en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Sandfirden

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sandfirden vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vergelijk je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Sandfirden vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: prijzen vergelijken van Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, water, bio, zon, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, kolen, steenkool (vuile stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Haaften vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Sandfirden

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-sandfirden

Een energieneutrale woning in Sandfirden rond mei 2024

Op basis van onze website check je praktische informatie over groene stroom Sandfirden. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sandfirden is onderwerp van gesprek. Een huis als dit kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “alleen wassen met volle wasmachine” en repareer je kraan als deze lekt. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jullie maatschappij. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, AWB, Atag, Intergas of Vaillant) uitgesloten. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie woning en kraanwater. Deze setup kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Sandfirden kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast verminder jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €4000 tot +/- €6900. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Berg en Terblijt afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Engie, Van de Bron faciliteren dit. Door te adres te gebruiken check je rap welke groene stroom aanbieders in Sandfirden beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: je huidige abonnement ontbinden en nadien een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Sandfirden sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel families die hierom overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten vergelijk je bijgaand enkele abonnementen. Aantekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker check je spoedig welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Sandfirden vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor stroom en gas.