Loading...

Groene stroom Berg en Terblijt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door de groene stroom vergelijker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Berg en Terblijt vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Berg en Terblijt en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Berg en Terblijt

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Berg en Terblijt vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Middels subsidies en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Berg en Terblijt vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per regio in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: welkomstpremie Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bio, water, bodem, aarde, zon zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, petroleum, kolen (grijze elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Oudelande vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Berg en Terblijt

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

groene-stroom-berg-en-terblijt

Een energieneutrale woning in Berg en Terblijt rond december 2023

Via onze website bekijk je alle uitleg over groene stroom Berg en Terblijt. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Berg en Terblijt is een wens van vele. Een huis als dit bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De elektra consumptie minimaliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en zet de koelkast precies waterpas. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je leverancier. Daartegenover, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, AWB, Nefit, Intergas of Vaillant) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie woning en het tapwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Berg en Terblijt is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Daarbij verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €3900 en €7000. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Klimmen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Powerpeers, Engie, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Berg en Terblijt aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: je huidige contract ontbinden en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Berg en Terblijt fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse contracten bekijk je hierna vaak bestelde abonnementen. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check zie je gemakkelijk welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Berg en Terblijt vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektra.