Loading...

Groene stroom Oudelande Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant schoner vergeleken met grijze energie dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kan je vlug alle groene energieleveranciers in Oudelande vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Oudelande of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Oudelande

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudelande vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Middels subsidies en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Oudelande vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra schommelen per regio in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Coteq Netbeheer overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, aardwarmte, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Ellertshaar vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Oudelande

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnestroom, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Borsele.

groene-stroom-oudelande

Een energieneutrale woning in Oudelande rond juni 2024

Met behulp van deze website ontdek je belangrijke toelichting op groene stroom Oudelande. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oudelande is een wens van vele. Een woning als dat realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie laag houden is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Dan kun je denken aan “gebruik alleen A++ producten” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een energiebedrijf. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Remeha, Atag of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie huis en gebruikswater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oudelande is kostbaar. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Tevens beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energielasten. De kostprijs schommelt tussen €2800 – €6200. Mede door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Friesland afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven zoals Van de Bron, Eneco, Engie, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken detecteer jij vlug welke groene stroom aanbieders in Oudelande aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: jouw lopende levering stopzetten en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Oudelande een stuk lager dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat klanten die mede hierdoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse contracten vind je bijgaand veel gekozen stroomcontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker ontdek je meteen welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Oudelande vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.