Loading...

Groene stroom Friesland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, wind. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Door middel van onze groene stroom checker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Friesland vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Friesland of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Friesland

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Friesland vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend vergelijk je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Friesland vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Onder andere het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas van Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als windenergie, waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Nieuwland vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Friesland

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Friesland.

groene-stroom-friesland

Een energieneutrale woning in Friesland rond mei 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl bekijk je alle toelichting op groene stroom Friesland. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Friesland is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. O.a. “korter douchen” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energieleverancier. Intussen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Atag, Nefit, Intergas of Vaillant) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en kraanwater. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Friesland vergt een hele investering. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Overigens reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. De prijs varieert tussen de €3700 – €6900. Via de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Herpen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder leveranciers als Greenchoice, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens lees jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Friesland operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je lopende levering ontbinden en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Friesland flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We horen van veel families die daardoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten bekijk je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker bekijk je gemakkelijk welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Friesland vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en deals voor stroom en gas.