Loading...

Groene stroom Nieuwland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieubewuste, duurzame bronnen zoals wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Met behulp van onze groene stroom checker kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Nieuwland vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Nieuwland en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Nieuwland

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwland vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna detecteer je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Direct groene stroom in Nieuwland vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn weer anders per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Innova Energie prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, zon, bodem, wind, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, aardgas, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie De Hoeve vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Nieuwland

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals rioolslib. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Zederik.

groene-stroom-nieuwland

Een energieneutrale woning in Nieuwland rond juni 2024

Door middel van deze webpagina detecteer je belangrijke uitleg over groene stroom Nieuwland. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwland wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. Denk aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij je aanbieder. Echter, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke hr-ketel (Nefit, AWB, Vaillant, Intergas of Remeha) uitgefaseerd. De huidige CV-ketel op gas mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en water om te gebruiken. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwland is kostbaar. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Verder minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen €2400 t/m €7300. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Westwoud afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name aanbieders zoals Qurrent, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Engie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Nieuwland operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: jouw lopende contract opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Nieuwland fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer gezinnen die daardoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Info: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check vind je vlug welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Nieuwland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektra.