Loading...

Groene stroom De Hoeve Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, waterkracht, wind, aardwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in De Hoeve vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in De Hoeve en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in De Hoeve

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in De Hoeve vergelijken (juli 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in De Hoeve vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: ervaringen MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, biomassa, windenergie, waterkracht, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardolie, aardgas (vuile energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Sas van Gent vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie De Hoeve

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-de-hoeve

Een energieneutrale woning in De Hoeve rond juli 2024

Met onze website lees je handige uitleg over groene stroom De Hoeve. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Hoeve wint aan interesse. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik minimaliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Voorbeelden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en niet een te grote koelkast kopen. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Alleen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele cv-ketel (van Nefit, Remeha, AWB, Intergas of Atag) verboden. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in De Hoeve is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Verder verminder jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op kosten van energie. De kostprijs ligt tussen de €4300 en €7600. Mede door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Maarn afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers als Engie, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Eneco verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens ontdek jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in De Hoeve operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: het actuele levering annulerenen daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie De Hoeve sterk verlaagd in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel families die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse energie-abonnementen bekijk je hieronder enkele stroom abonnementen. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker bekijk je spoedig welke maatschappijen “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen De Hoeve vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.