Loading...

Groene stroom Maarn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Maarn vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Maarn en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Maarn

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Maarn vergelijken (oktober 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder bekijk je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektra? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Maarn vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Utrecht).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Selecteer direct een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Enduris gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals wind, bio, aarde, zon, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, steenkool, aardgas (grijze energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Zoek ook naar groene energie Bergen aan Zee vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Maarn

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

groene-stroom-maarn

Een energieneutrale woning in Maarn rond oktober 2022

Op deze pagina lees je alle uitleg over groene stroom Maarn. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Maarn wint aan interesse. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit verminderen bereik je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Veel gehoord is “een afwasteil gebruiken” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een aanbieder. Niettemin, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Atag, Nefit, Intergas of AWB) niet langer toegestaan. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je huis en water om te gebruiken. Het product heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Maarn kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Overigens reduceer je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energienota. De aanschafprijs varieert tussen de €3900 t/m €7100. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Valthermond afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist leveranciers zoals Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Maarn operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: je lopende verbintenis beëindigen en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Maarn sterk verlaagd in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat families die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je onderstaand toonaangevende abonnementen. Info: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check bekijk je eenvoudig welke van deze contracten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Maarn vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.