Loading...

Groene stroom Valthermond Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, zon, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Valthermond vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Valthermond en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Valthermond

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Valthermond vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan ontdek je de beste groene stroom bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. À la minute groene stroom in Valthermond vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energiebedrijf DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, windenergie, waterkracht, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Kloosterburen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Valthermond

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-valthermond

Een energieneutrale woning in Valthermond rond juni 2024

Op deze website check je bruikbare info over groene stroom Valthermond. Interessant, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Valthermond wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “alleen wassen met volle wasmachine” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het maatschappij. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, AWB, Vaillant of Intergas) verbannen. De klassieke hr-ketel kun je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Valthermond is duur. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Overigens verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De inkoopprijs varieert tussen de €3000 en €6700. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Druten afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name bedrijven als Greenchoice, Eneco, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent focussen hierop. Door je postcode in te vullen spot je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Valthermond operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: jouw lopende abonnement ontbinden en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Valthermond flink lager in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire energiecontracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker bekijk je moeiteloos welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Valthermond vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektra en gas.