Loading...

Groene stroom Westwoud Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van reine, stabiele bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Op basis van onze groene stroom checker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Westwoud vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Westwoud of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Westwoud

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Westwoud vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna detecteer je de beste groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Westwoud vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: verbruik UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, kolen, aardgas (grijze stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Maarn vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Westwoud

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Drechterland.

groene-stroom-westwoud

Een energieneutrale woning in Westwoud rond juli 2024

D.m.v. deze webpagina detecteer je praktische informatie over groene stroom Westwoud. Echter, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Westwoud zien we steeds meer. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Denk aan “bewust met de waterkoker omgaan” en minder vaak een warm bad nemen. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Nefit, Intergas, Atag of Remeha) verbannen. De huidige gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) neemt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je appartement en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Westwoud is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Daarbij beperk je de uitstoot van CO2 en bespaart men op kosten van energie. De prijs varieert tussen €2600 tot +/- €6000. Mede door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Gennep afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name organisaties zoals Powerpeers, Engie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie bieden deze service. Door je postcode in te vullen lees je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Westwoud actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande abonnement stopzetten en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Westwoud aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen vind je onderstaand enkele pakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check vind je rap welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Westwoud vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en contracten voor gas en stroom.