Loading...

Groene stroom Gennep Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Door middel van onze groene energie check kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Gennep vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Gennep en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Gennep

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Gennep vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Gennep vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als aarde, bio, bodem, zon, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (vuile elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Valthermond vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Gennep

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Gennep.

groene-stroom-gennep

Een energieneutrale woning in Gennep rond juli 2024

D.m.v. deze website lees je alle toelichting op groene stroom Gennep. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gennep zien we steeds meer. Dit soort huizen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Veel gehoord is “nemen van ledverlichting” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij het energiemaatschappij. Intussen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Remeha, Nefit of Vaillant) verboden. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het apparaat kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Gennep is kostbaar. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Trouwens, ook minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energielasten. De investering varieert tussen €2600 tot +/- €6900. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Oosterend afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke organisaties als Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Door te adres te gebruiken detecteer jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Gennep voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: je bestaande verbintenis opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Gennep sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We zien meer en meer woningeigenaren die mede hierdoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten bekijk je hierna enkele stroompakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker bekijk je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Gennep vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en contracten voor stroom en gas.