Loading...

Groene stroom Herpen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene energie check kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Herpen vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Herpen en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Herpen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Herpen vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Herpen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Qurrent contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, zon, wind, aarde, bio zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (vuile elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Westwoud vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Herpen

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonne energie, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Oss.

groene-stroom-herpen

Een energieneutrale woning in Herpen rond juni 2024

Met deze pagina ontdek je uitgebreide details over groene stroom Herpen. Alleen, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Herpen is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met energie. Veel gehoord is “een programmeerbare thermostaat” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Niettemin, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Atag, Remeha of AWB) niet meer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Herpen is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energiekosten. De prijs ligt in de range tussen de €4400 tot €6300. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Rietmolen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties als Powerpeers, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Qurrent verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens zie je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Herpen actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: je lopende levering beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Herpen een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn veel families die hierom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen bekijk je hierna veel gekozen stroompakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker bekijk je binnen no-time welke leveranciers duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Herpen vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektra.