Loading...

Groene stroom Rietmolen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als zon, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in november 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. D.m.v. onze groene stroom checker kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Rietmolen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Rietmolen en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Rietmolen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Rietmolen vergelijken (november 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Rietmolen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Kies meteen voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstappen naar RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, aarde, bodem, bio, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, petroleum, steenkool (grijze elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Vind alles uit over groene energie Gennep vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Rietmolen

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Berkelland.

groene-stroom-rietmolen

Een energieneutrale woning in Rietmolen rond november 2022

Via deze website vergelijk je alle informatie over groene stroom Rietmolen. Interessant, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rietmolen wint aan interesse. Deze woningen implementeer je via het volgende model:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Onder andere alleen wassen met volle wasmachine” en kies voor een hotfill-wasmachine. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Evenwel, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke hr-ketel (Remeha, Vaillant, AWB, Nefit of Intergas) uitgefaseerd. De welbekende verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je huis en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Rietmolen is kostbaar. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Bovendien verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energierekening. De prijs ligt zo tussen de €3200 t/m €7300. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Baars afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders zoals Qurrent, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Engie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode tref jij direct welke groene stroom aanbieders in Rietmolen beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: het actuele contract beëindigen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Rietmolen sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer mensen die voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten vergelijk je bijgaand de meest populaire energiepakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker bekijk je direct welke aanbieders “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Rietmolen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en stroom.