Loading...

Groene stroom Klimmen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met reine, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Klimmen vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Klimmen en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Klimmen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Klimmen vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder check je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Direct groene stroom in Klimmen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Energiedirect.nl korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, bio, aarde, bodem, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardgas, aardolie (vuile elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Friesland vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Klimmen

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Voerendaal.

groene-stroom-klimmen

Een energieneutrale woning in Klimmen rond december 2022

Door middel van deze pagina vind je belangrijke informatie over groene stroom Klimmen. Maar, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Klimmen wint aan interesse. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Voorbeelden zijn “een efficiënte douchekop kopen” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij een maatschappij. Alleen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse verwarmingsketel (als Remeha, AWB, Vaillant, Intergas of Atag) niet meer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van je huis en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Klimmen vergt een hele investering. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bezuinig je op stroomkosten. De inkoopprijs ligt tussen de €4500 – €7600. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Soesterberg afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name aanbieders zoals Qurrent, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Eneco, Pure Energie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen zie jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Klimmen aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je actuele contract opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. De volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Klimmen fors lager dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer klanten die mede hierdoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energiecontracten vergelijk je hieronder de meest populaire abonnementen. Let op: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check achterhaal je snel welke aanbieders “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Klimmen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.