Loading...

Groene stroom Soesterberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met schone, onuitputtelijke bronnen zoals zon, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, wind. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Soesterberg vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Soesterberg en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Soesterberg

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Soesterberg vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de relevante groene leveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Soesterberg vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod wat je interessant vindt. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: aanbiedingen van NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, bio, zon, water, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Herpen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Soesterberg

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Soest.

groene-stroom-soesterberg

Een energieneutrale woning in Soesterberg rond december 2023

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je nuttige toelichting op groene stroom Soesterberg. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Soesterberg wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik reduceren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Alleen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, AWB, Nefit, Vaillant of Remeha) uitgesloten. De huidige verwarmingsketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie woning en het tapwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Soesterberg kan duur uitvallen. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Verder verminder jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energielasten. De kostprijs ligt in de range tussen de €2400 tot +/- €7600. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Brummen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen zoals Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens zie je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Soesterberg voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je bestaande pakket annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Soesterberg aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die daardoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen vergelijk je onderstaand de meest populaire contracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check detecteer je probleemloos welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Soesterberg vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektriciteit.