Loading...

Groene stroom Brummen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Brummen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Brummen en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Brummen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Brummen vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder check je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Brummen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat bij jou past. Opties zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract afsluiten bij Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, aardwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, petroleum, aardgas (vuile energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Rietmolen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Brummen

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Brummen.

groene-stroom-brummen

Een energieneutrale woning in Brummen rond april 2024

Aan de hand van deze website vergelijk je handige informatie over groene stroom Brummen. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Brummen zien we steeds meer. Dit soort huizen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken” en het dak isoleren. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van een energiebedrijf. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, AWB, Remeha, Intergas of Nefit) uitgefaseerd. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je huis en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Brummen is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Tevens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op de energiekosten. De kostprijs ligt zo tussen de €3400 tot €7900. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Leuvenheim afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke bedrijven als Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Engie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij vlug welke groene stroom aanbieders in Brummen operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jullie bestaande levering ontbinden en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Brummen flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die mede hierdoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde contracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check ontdek je vandaag nog welke van deze contracten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Brummen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.