Loading...

Groene stroom Stuifzand Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie checker kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Stuifzand vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Stuifzand of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Stuifzand

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Stuifzand vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend detecteer je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Stuifzand vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: korting bij De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, windenergie, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, kolen, aardolie (grijze elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Hoogersmilde vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Stuifzand

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-stuifzand

Een energieneutrale woning in Stuifzand rond mei 2024

Via deze webpagina vind je alle informatie over groene stroom Stuifzand. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Stuifzand wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. O.a. “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie maatschappij. Niettemin, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende cv-ketel (van Vaillant, Atag, Remeha, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je woning en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Stuifzand is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Daarbij verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. De aanschafprijs ligt tussen de €4000 – €6600. Mede door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in De Heen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Vooral maatschappijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Engie, Eneco, Van de Bron, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken detecteer jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Stuifzand actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: jullie huidige verbintenis ontbinden en uiteraard een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Stuifzand sterk verlaagd in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel families die hierom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energie-abonnementen tref je onderstaand vaak bestelde energiepakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check vind je simpelweg welke maatschappijen “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Stuifzand vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.