Loading...

Groene stroom De Heen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, wind, biomassa, zon, waterkracht. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in De Heen vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in De Heen of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in De Heen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in De Heen vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens vergelijk je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in De Heen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Opties zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: ervaringen HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bio, water, bodem, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (grijze energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een beter milieu? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Sandfirden vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij met groene windstroom. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie De Heen

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische stoffen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Steenbergen.

groene-stroom-de-heen

Een energieneutrale woning in De Heen rond juli 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl vind je bruikbare info over groene stroom De Heen. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Heen wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het energieverbruik laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “let op het energielabel” en repareer je kraan als deze lekt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij een energiebedrijf. Echter, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, Vaillant, AWB of Intergas) verboden. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie woning en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in De Heen vergt een hele investering. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Daarbij beperk je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energielasten. De prijs varieert tussen €4500 en €7600. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Lytsewierrum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke partijen als Van de Bron, Qurrent, Engie, Pure Energie, Eneco, Greenchoice verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken ontdek je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in De Heen operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: je lopende abonnement opzeggen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. De volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie De Heen een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die daardoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energiecontracten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker detecteer je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen De Heen vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor elektra en gas.