Loading...

Groene stroom Lytsewierrum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van schone, onuitputbare bronnen als zon, waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Lytsewierrum vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Lytsewierrum of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Lytsewierrum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Lytsewierrum vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de meest relevante groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Lytsewierrum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Liander gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals bio, zon, bodem, wind, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (grijze elektriciteit). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Berg en Terblijt vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Lytsewierrum

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-lytsewierrum

Een energieneutrale woning in Lytsewierrum rond december 2023

Middels onze website detecteer je uitgebreide info over groene stroom Lytsewierrum. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lytsewierrum wordt steeds populairder. Een woning als dat realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “led-lampen gebruiken” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je maatschappij. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Atag, Nefit, AWB of Remeha) verboden. De “oude” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en douchewater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Lytsewierrum vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief varieert tussen €3700 tot +/- €6400. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Valkenburg afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven zoals Engie, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode detecteer jij direct welke groene stroom aanbieders in Lytsewierrum beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: je actuele levering beëindigen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Lytsewierrum een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel mensen die hierom overstappen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten ontdek je bijgaand toonaangevende stroompakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker zie je zonder problemen welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Lytsewierrum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.